NFL-sztorik a múltból

A világ legjobb sportjának felejthetetlen pillanatai. Játékok, meccsek, történetek az NFL 1920 óta íródó históriájából.

Facebook

Kérések, javaslatok

Ha volna olyan NFL-sztori, amelyről szívesen olvasnál, dobd be az ötleted a kommentek közé.

XXII. A tökéletes kirúgás

2013.04.06. 21:31 kothoga

Néha láthatunk olyan dolgokat a futballpályákon, amelyek nem változtatnak meg sorsokat, pusztán hihetetlen, hogy megtörténnek. 2012. január 8-án a denveri Sports Authority Fielden megrendezett AFC wild card-meccs első másodpercei pontosan ennek szellemében zajlottak. Ezen a hideg téli napon az AFC Nyugat bajnoka, a Denver Broncos a Pittsburgh Steelers együttesét fogadta.

A coloradói csapat kezdő irányítója a 2011-es szezon második felében Tim Tebow lett, aki néhány egészen valószerűtlen győzelemmel tette le névjegyét az NFL-ben. A rendkívül vallásos játékos hihetetlen erőket volt képes mozgósítani a legnehezebb szituációkban, és soha nem adta fel a győzelemért való küzdelmet. Végül ezen az estén is ő lett az igazi főszereplő, de sokáig úgy tűnt, hogy elhappolhatják előle a dicsfényt.

Az összecsapás előtt a pénzfeldobás utáni választás úgy hozta, hogy az első támadás joga a Steelers csapatát illeti meg. Ennek megfelelően Matt Prater, a Broncos rúgója helyezte le a labdát a saját 35 yardos vonalára, hogy onnan küldje azt a másik célterületen álló Antonio Brown irányába. Mióta a kezdőrúgás helyét áttették a 30-asról a 35-ös vonalra, a kickoffok többnyire unalmassá váltak, hiszen a legtöbbször touchbackkel végződnek, amely után az ellenfél a saját 20 yardosáról indíthatja a támadást.

Matt-Prater.jpgMatt Prater, a Broncos rúgója

Ez a kickoff is touchbackkel végződött, ám egészen másként, mint ahogy azt megszokhattuk. Prater minden erejét beleadta a löketbe, és a játékszer gyönyörű ívet leírva szállt a vendégek célterülete felé. Egészen pontosan kicsit azon is túl, és a labda pontosan a kapu keresztlécén csattant. Onnan élesen visszavágódott a pályára, és először a 10 yardoson belül érintette a földet. Ezt követően néhány kiszámíthatatlan pattogás következett, majd a nézők legnagyobb ámulatára - a két hashmark között - pontosan a 20 yardos vonalon állt meg.

Ilyen a tökéletes kirúgás

Sokáig úgy tűnt, hogy ezt a megmozdulást nem lehet felülmúlni a meccs leghihetetlenebb játéka címért. A valószerűtlensége okán minden bizonnyal nem is lehetett volna, de az ütközet hosszabbításában Tebow - a szokásos esetlen mozdulatával - pontos passzt adott Demaryius Thomas számára, aki pazar vágtával és az abból szerzett touchdownnal eldöntötte a 3:16 Game-re keresztelt mérkőzést.

Thomas parádés futása a győzelemért

A 3:16 egy Bibliából vett idézetre utal, amely János evangéliumának 16. soraként ismert: "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Ezek a szavak Tebow kedvencei a szent könyvből. Az irányítót olyannyira lenyűgözi a fenti mondat, hogy néhány egyetemi meccse alkalmával a szeme alatti fekete csíkba a "John" és a "3:16" feliratot festette.

tim-tebow-eye-black-3-16-.jpg
Tebow és a bibliai idézet "sorszáma"

És hogy miért keresztelték a fenti meccset 3:16 Game-re? Nos, az okok a következők:

  1. A meccsen Tebow 316 yardot passzolt.
  2. Mivel ezt 10 átadásból hozta össze, így egy passzból átlagosan 31,6 yardot nyert a csapatának.
  3. A hosszabbítás perceit az amerikai háztartások 31,6 százaléka nézte.
  4. A találkozón a Steelers 31 perc 6 másodpercet birtokolta a labdát. 
  5. Az összecsapás egyetlen interceptionjét Ben Roethlisberger 3.&16 szituációban dobta.

Ha tetszett a cikk, kérlek, nyomj egy lájkot, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://nflhistory.blog.hu/api/trackback/id/tr695204567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norman Nailer 2013.04.16. 11:42:30

Bár a cikk lényegét nem érinti, 84-essel Antonio Brown, nem pedig Sanders várta a labdát a kickoffnál.
Jó a blog egyénként, rendszeresen olvasgatom.

Norman Nailer 2013.04.16. 12:06:33

Ha lehet sztorikat kérni/ajánlani is, az én személyes kedvencem a Shoestring Tackle (Big Ben szerelése, 2005 PIT-IND AFC divisional game). A másik kedvencem rögtön a II. bejegyzésben sorra került...

kothoga 2013.04.16. 12:27:47

Ok, hamarosan érkezik. Erre nem is emlékeztem, de jó sztori.
süti beállítások módosítása