NFL-sztorik a múltból

A világ legjobb sportjának felejthetetlen pillanatai. Játékok, meccsek, történetek az NFL 1920 óta íródó históriájából.

Facebook

Kérések, javaslatok

Ha volna olyan NFL-sztori, amelyről szívesen olvasnál, dobd be az ötleted a kommentek közé.

XVII. A leghosszabb két yard

2013.03.28. 20:48 kothoga

A 2007-es szezon elsősorban a Patriots hibátlan alapszakaszáról (16-0), majd a nagydöntőben a Giants elleni bukásáról szólt. Azonban Tom Bradyék menetelésének árnyékában, a New England dallasi vendégjátéka alkalmával egy olyan káprázatos játékra került sor, amelynek egyértelműen a futball aranykönyvében a helye. Az idény hatodik játéknapján a Pats a Cowboys csapatát 48-27-re gázolta el a Texas Stadiumban, de a harmadik negyed néhány másodpercét a szurkolók sosem fogják elfelejteni.

A Cowboys négypontos hátránynál a saját 10 yardos vonalán tartózkodott, ahol egy büntetésnek köszönhetően 1.&20 várt rájuk. A gárda futójátékot hívott, így Tony Romo irányító a backfielden egyedül tartózkodó Marion Barber kezébe nyomta a labdát. A támadófalat mintha meglepte volna a játékhívás, és azonnal összeomlott. Ez értelemszerűen a sikeres futójáték esélyeit is drasztikusan csökkentette, amely meglehetősen kellemetlen helyzetbe hozta Barbert. A running back azonban nem ijedt meg, hanem észveszejtő vágtába kezdett.

Marion-Barber.jpgMarion Barber, a Cowboys futója

A Pats két védője, Jarvis Green és Rodney Harrison pillanatok alatt a saját gólvonala elé szorították őt vissza, és már ekkor is meglepő volt, hogy talpon maradt. A neheze viszont csak ezután következett. Újabb két védő, Ty Warren és Junior Seau, kísérelte meg letarolni, ám fogást ők sem találtak a futón. Romo olyannyira reménytelennek látta a szituációt, hogy Warren berobbanásakor dühösen elfordult, mert biztos volt abban, hogy a defensive end safetyt csinál Barberen. Ez nem történt meg, de a running back ekkor már csak egyetlen menekülési útvonalat látott maga előtt, így a pálya jobb oldalvonala felé kezdett rohanni.

Szerencséjére az irányító gyorsan konstatálta, hogy mégsem következett be a safety, ezért az ötödik szerelni kívánó védőt, James Sanderst már maga Romo blokkolta mélyen a célterületen belül. Barber végül további három szerelési kísérletnek is ellenállt, hogy az akció végén Eugene Wilson lökje őt ki az oldalvonalon. Mivel ezt a Patriots védője a 12 yardos vonalnál tudta megvalósítani, így Barber egészen hihetetlen módon két yardos pluszban zárta a 13 másodpercesre nyúlt játékot.

A leghosszabb két yard

Barber a futott yardokat tekintve abban a szezonban érte el karrierje csúcsát (975), de a 10 futott touchdownjánál többet is csupán egyetlen szezonban jegyzett (14-2006). A running back 2008 májusában még hétéves szerződést kapott a Cowboystól, ám 2009-ben több makacs sérülés következtében elkezdődött a mélyrepülése. 2011 júliusában a Cowboys végül kirúgta a backet, aki a Bearshez igazolt, de a világot Chicagóban sem tudta megváltani. Pályafutása utolsó mozzanataként tavaly márciusban jelentette be, hogy szögre akasztja a sisakját, és a 2005-ös draft negyedik körös pickje visszavonult.

A bejegyzés trackback címe:

https://nflhistory.blog.hu/api/trackback/id/tr185178781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kifordított nagyanyó 2013.03.29. 11:00:12

Ez jó játék volt.Marshawn Lynch elődje.:))
Sajnos nem sokszor láttam őket játszani.
Amióta nézem őket,nagyjából Romo az egyetlen aki még megvan.

kothoga 2013.03.29. 15:28:44

@kifordított nagyanyó: Sajnos Seau már az élők sorában sincs. :-(
süti beállítások módosítása