NFL-sztorik a múltból

A világ legjobb sportjának felejthetetlen pillanatai. Játékok, meccsek, történetek az NFL 1920 óta íródó históriájából.

Facebook

Kérések, javaslatok

Ha volna olyan NFL-sztori, amelyről szívesen olvasnál, dobd be az ötleted a kommentek közé.

CVI. A Vikingek hajója

2013.10.08. 22:12 kothoga

Teljesen nyilvánvaló, hogy abban a ligában, ahová rengeteg játékos a társadalom legalsóbb rétegeiből érkezik, nem idegen jelenség a botrány. A hirtelen megjelenő hírnév és a gazdagság még egy arra tudatosan készülő fiatal számára is komoly buktatókat rejt magában. Egyes játékosok könnyen megrészegülnek az érzéstől, hogy számukra immár minden elérhető és megengedhető. Ez a viselkedés aztán könnyen torkollhat egetverő balhékba.

Ilyesmi okok állhattak a hátterében annak az esetnek, amely 2005 őszén látott napvilágot. Történt, hogy október 6-án az esti órákban a Minneapolis melletti Minnetonka-tó partján egy limuzinból kiszállt hét férfi, és nekiálltak egy kertben vizelni. A tulajdonos észrevette a dolgot, és azonnal hívta a rendőrséget. Nem sokkal később kiderült, hogy a botrányosan viselkedő személyek a Minnesota Vikings tagjai, akik a közelben két bérelt hajón orgiát tartanak.

pat kevin williams.jpgKevin és Pat WIlliams sem maradt ki a buliból

Több szemtanú egyöntetűen állította, hogy a hajókon szexpartit rendeztek. Ráadásul cseppet sem visszafogott körülmények közepette. A beszámolók szerint a helyszínen a szex minden elképzelhető fajtája tetten volt érhető, és az egész hajó testnedvekben úszott. A helyiek elhasznált óvszerekről, szexuális segédeszközökről számoltak be, és egyesek úgy fogalmaztak, hogy a fertőhöz, amit ott láttak, hasonlót életükben nem tapasztaltak.

fred_smoot.jpgFred Smoot volt a parti kiötlője

A nyomozás során kiderült, hogy a rendezvény ötletgazdája a Vikings cornerbackje, Fred Smoot volt. Bár Smoot ügynöke határozottan tagadta, hogy a játékosnak bármi köze lenne a balhéhoz, ám ennek ellenére ő lehetett az a személy, aki az egyik hajót bérelte. Arra is fény derült, hogy nem pusztán a szervezésben, de az orgiában is tevékeny részt vállalt. A beszámolók arról szóltak, hogy a többi játékos és a személyzet előtt gátlástalanul viselkedett, egyszerre több nővel is aktusba lépett.

Rajta kívül neves játékosok egész sora vett részt a bulin. Ott volt Daunte Culpepper, Mewelde Moore, Pat Williams, Kevin Williams, Bryant McKinnie, Nate Burleson, hogy a magyar szurkolóknak is ismertebb neveket említsük. Összesen 17 Vikings-játékos keveredett bele az ügybe, bár egyeseknek abban csupán epizódszerep jutott. Az is gyorsan kiderült, hogy a bulira Atlantából és Floridából hívtak prostituáltakat. A két hajón mintegy 90 személy tartózkodott, és egyes források azt is megpendítették, hogy ez nem az első ilyen rendezvény volt ebben a körben.

bryant mckinnie.jpgBryant McKinnie sem akart kimaradni semmi jóból

A botrányba belekeveredett játékosok utólag erős tagadásba kezdtek, sokan azt állították, ott sem voltak a hajókon. Zigy Wilf, a Vikings tulajdonosa tajtékzott a dühtől, amikor megtudta, mit műveltek a játékosai. Határozottan elítélte a történteket, és súlyos büntetéseket helyezett kilátásba a résztvevők számára. Még azzal is megfenyegette az érintett játékosait, hogy kirúgja őket a csapattól. Erre végül nem került sor.

zigy wilf.jpgZigy WIlf nehezen tűrte játékosai kicsapongó életét

Viszont az ügy túlnőtt a klub keretein, és több személy ellen is vádat emeltek. A vádpontok között az illetlen, erkölcstelen viselkedés, fajtalankodás és kéjsóvárgás szerepelt, amelyekért külön-külön 90 napos börtönbüntetést róhattak volna ki. Moe Williamst erkölcstelen viselkedés miatt bűnösnek találták, és kerek 300 (!) dollár büntetés mellett 30 óra közösségi munkára ítélték. Ugyanezt a vádpontot ráhúzták Smootra és McKinnie-re is. Ők 1.000 dolláros büntetés mellett 48 órás közösségi munkára felszólító mellékbüntetést kaptak.

A játékosokat a liga nem felfüggesztette fel, de a pénztárcájuk megsínylette a botrányt. Smoot és McKinnie egymeccses fizetését bukta el, amely 82, illetve 41 ezer dollár mínuszt jelentett számukra. Wilf emellett további közösségi munkát is előírt részükre, de végső soron jelentős következményei nem lettek a hajós balhénak. Olyannyira nem, hogy a büntetés befizetését követő napon a klub hétéves, 48 millió dolláros szerződést adott McKinnie-nek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nflhistory.blog.hu/api/trackback/id/tr895557918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turhoparaszt 2013.10.10. 12:50:49

McKinnie azóta sem tud nyugodni, az ő szülinapján csapta fejbe egy prosti Jacoby Jonest, a Ravens elkapóját egy pezsgősüveggel egy partibuszon.
süti beállítások módosítása