NFL-sztorik a múltból

A világ legjobb sportjának felejthetetlen pillanatai. Játékok, meccsek, történetek az NFL 1920 óta íródó históriájából.

Facebook

Kérések, javaslatok

Ha volna olyan NFL-sztori, amelyről szívesen olvasnál, dobd be az ötleted a kommentek közé.

XXXVII. Napjaink draftolatlan sztárjai

2013.05.01. 22:18 kothoga

Mindössze pár napja zajlott le a NFL holtszezonjának legfontosabb eseménye, a draft. Ennek keretében az egyetemi játékosok egy része csapatra lelt. Azonban maradt egy sokkal nagyobb massza, akik szívesen vették volna, ha kiválasztják őket, ám valamiért nem kerültek be a legjobb 254 közé.

Hogy számukra sincs még minden veszve, azt jól mutatja, hogy a liga történetében nem kevés olyan eset fordult elő, amikor egy draftolatlan fiatal fantasztikus karriert futott be. Azt Tom Brady (a 2000-es draft 199. pickje volt) példájából kiindulva szinte mindenki ismeri, hogy a hátsóbb körökben draftolt játékosok is alakítottak már nagyot. Ez a poszt azonban azokról a ma is aktív, a ligában jó pár évadot eltöltött játékosokról szól, akiknek a draft csalódást okozott, mivel ott nem keltek el, az élet viszont később igazságot szolgáltatott.

London Fletcher személyében korunk egyik vasemberét tisztelhetjük. A Washington vídia keménységű linebackere eddigi 15 éves karrierje során egyetlen meccset sem mulasztott. A védő négy idényt a Rams, ötöt a Bills, hatot pedig a Redskins csapatában játszott, és az 1999-es szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett a St. Louis-i alakulattal. Eddigi 224 alapszakasz-meccsén 37 sacket, 23 interceptiont és 18 forced fumble-t jegyzett.

london fletcher.jpgLondon Fletcher

A Cowboys támadóegységének sokat szidott vezére, Tony Romo a statisztikák szerint minden idők egyik legjobb irányítója. Eddigi 10 éves pályafutása során (ez alatt végig Dallasban játszott) jegyzett ratingje (95,6) minden idők ötödik legjobbja, emellett számos olyan dallasi rekord birtokosa, amelynél Troy Aikman vagy Danny White csúcsát adta át a múltnak. Romo ezzel együtt sem elismert, amelyet nagyrészt annak köszönhet, hogy az igazán éles helyzetekben általában hibát hibára halmoz.

Tony_Romo.jpgTony Romo

A Broncos új elkapója, Wes Welker sem lehetett túl boldog a 2004-es játékosbörzét követően. Nem sokkal később a Chargershez került, ahonnan egy meccs után repült. A Dolphins igazolta őt le a továbbiakban, de Miamiból a 2006-os idény végén úgy távozott a Patriotshoz, hogy Floridában nem kapott sok játéklehetőséget. Foxboróban aztán gyorsan szupersztár lett, és a Tom Bradyvel kiépített kapcsolata révén a liga legjobb slot receiverévé vált. Idén újabb legendától, Peyton Manningtól kaphat passzokat, és nagyon bízik abban, hogy az első bajnoki gyűrű is megérkezik az életébe.

wes welker.jpgWes Welker

A későn érő James Harrison a 2002 és 2004 közötti időszakban a Steelers, az európai Rhein Fire és Ravens között ingázott, de sehol nem tudott gyökeret verni. Már a visszavonuláson töprengett, amikor 2004-ben ismét Pittsburgh-ben kötött ki. Ugyan tagja lett az egy évvel későbbi bajnokcsapatnak, de 2007-től számított csak kezdőnek a Steelers védelmében. Ugyanakkor a pittsburgh-iek 2008-as bajnoki meneteléséből már az év legjobb védőjeként vette ki a részét. Az idei holtszezonban a Bengalshoz igazolt linebacker eddig 64 sacket és 29 forced fumble-t szerzett az NFL-ben.

james harrison.jpgJames Harrison

Ma már szinte hihetetlen, hogy Antonio Gates, a Chargers tight endje sem kellett senkinek a 2003-as drafton. Bár elkapóként nem kritizálták, a blokkolási képességei miatt jelentősen alulértékelték. A San Diego mégis szerződtette, és nem bánták meg. Gates már 2004-ben veszélyes célponttá vált a gárda támadójátékában, míg 2005-ben és 2009-ben két 1.000 elkapott yard fölötti szezon produkált. A tight end idén a 11. szezonjára készül, és ugyan az utóbbi idényekben számos sérülés nehezítette a karrierjét, nem mondott le arról, hogy aranygyűrűt szerezzen.

antonio gates.jpgAntonio Gates

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nflhistory.blog.hu/api/trackback/id/tr555260534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása