NFL-sztorik a múltból

A világ legjobb sportjának felejthetetlen pillanatai. Játékok, meccsek, történetek az NFL 1920 óta íródó históriájából.

Facebook

Kérések, javaslatok

Ha volna olyan NFL-sztori, amelyről szívesen olvasnál, dobd be az ötleted a kommentek közé.

II. Pick six James Harrison módra

2013.03.01. 22:23 kothoga

jamesharrison.jpgMindössze 18 másodperc maradt hátra az első félidőből a Steelers és a Cardinals részvételével rendezett nagydöntőn. A jóval esélyesebbnek tartott pittsburghi együttes 10-7-re ugyan vezetett, de a Kurt Warner irányította sivatagi gárda a kétyardos vonalukról jött első kísérlettel. Az arizonai csapat passzjátékot választott, és ez lett a vesztük. Warner az elkapójához, Anquan Boldinhoz próbálta eljuttatni a labdát, amely átadást a gólvonalon lefülelte James Harrison, a Steelers linebackere.

Ami ezután következett, azt szavakkal meglehetősen nehéz leírni. Harrison a játékszerrel elindult a Cardinals célterülete felé, de valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy tényleg elér odáig. És mindenki tévedett. A játékostársak kiváló blokkjai, valamint a Cardinals támadóinak erőtlen és rossz ütemű szerelési kísérlete végül azt eredményezték, hogy a védő az egész pályát végigszántotta, majd az első 30 perc lejártakor beesett az ellenfél célterületére.

Az utolsó pár yardon utolérte őt Larry Fitzgerald, a Cardinals fantasztikus elkapója, aki megkísérelte kiütni Harrison kezéből a labdát, ám neki sem sikerült megállítania a 110 kilós izomkolosszust. Az izgalmakat fokozta, hogy az akció közben a bírók sárga zászlót dobtak a pályára. A szabálytalanság azonban a támadóknál történt, ezért a 100 yardos visszahordott touchdownt szabályosnak ítélték és megadták. A játék abban a pillanatban a Super Bowlok történetének leghosszabb játékának bizonyult. Ezt a címet azóta átvette Harrisontól a Ravens játékosa, Jacoby Jones, aki az idei Super Bowlon 108 yardos kickoff return touchdownt jegyzett a 49ers ellen.

A folytatásban a Cardinalst nem törte meg a visszahordott touchdown, és visszavették a vezetést. Azonban mindez hiábavalónak bizonyult. 35 másodperccel a találkozó vége előtt ugyanis a Ben Roethlisberger hihetetlen passzt adott a célterület sarkában három védő által szorongatott Santonio Holmesnak, aki zseniális elkapásával megnyerte a meccset a Steelers számára. A 27-23-as végeredmény jól mutatja, hogy mekkora jelentősége volt Harrison mesés alakításának. Könnyen lehet, hogy a parádés visszahordás nélkül a Pittsburgh nem nyert volna aranygyűrűt 2009. február 1-jén. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nflhistory.blog.hu/api/trackback/id/tr65112407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása