NFL-sztorik a múltból

A világ legjobb sportjának felejthetetlen pillanatai. Játékok, meccsek, történetek az NFL 1920 óta íródó históriájából.

Facebook

Kérések, javaslatok

Ha volna olyan NFL-sztori, amelyről szívesen olvasnál, dobd be az ötleted a kommentek közé.

IX. A Snow Bowl

2013.03.15. 15:09 kothoga

Nem meglepő módon a mai itthoni időjáráshoz hasonló körülmények között rengetegszer játszottak már meccset az NFL-ben. Természetesen főként az Egyesült Államok északi államaiban rendeztek olyan találkozókat, ahol a csapatoknak nem csak egymással, de a hóval, a faggyal és a széllel is meg kellett birkózniuk. Ezen összecsapások talán leghíresebbike, az ún. Snow Bowl, amelyre 1985-ben Green Bayben került sor, ahová a floridai időjáráshoz szokott Buccaneers látogatott.

Aznap december 1-jét mutatta a naptár, még éppen csak beköszöntött a kemény wisconsini tél. A meccs előtt fél méter hó esett a térségben, és az összecsapás alatt további 10-12 centivel bővült a hótakaró. Bár a találkozóra a Packers háza táján megszokott módon minden jegyet eladtak, mindössze 19.856 szurkoló jelent meg a stadionban. Ezt azt jelentette, hogy mintegy 36 ezren nem tudtak eljutni a Lambeau Fieldre. Mivel a belépők értékesítésre kerültek, természetesen nem lépett életbe a blackout-szabály, így Green Bay körzetében is közvetítette a meccset a tévé.

A kezdőrúgás

A találkozó csupán a nehéz körülmények miatt maradt emlékezetes a szurkolók számára, hiszen a pályán a vendégek nem tudták felvenni a versenyt a hazaiakkal. Az első negyedben még nem születtek pontok, de a folytatásban valamennyi 15 perc során a Packers szerzett egy-egy touchdownt. A Bucs nem csak hogy nem tudott pontot tenni a táblára, de az 512 yardot jegyző hazai támadóegységgel szemben mindössze 65 yardot engedett számukra a Packers-védelem.

snow-bowl 1985.jpgÜres lelátók a Lambeau Fielden

A különleges találkozó néhány emlékezetes egyéni teljesítményt is hozott. A hazaiak elkapója, James Lofton az extrém körülmények közepette 100 elkapott yard fölött szerzett, míg a Green Bay defensive endje, Alphonso Carreker négyszer sackelte a később a 49ersnél kiteljesedő Hall of Famer irányítót, Steve Youngot. Youngnak ez volt karrierje második meccse az NFL-ben, hiszen a Bucshoz nem sokkal korábban érkezett a USFL-ben szereplő Los Angeles Express együttesétől.

Igencsak megnehezítette a kommentátorok és az edzők dolgát, hogy a Tampa a találkozón a vendégként szokásos fehér mezében játszott. A játékok közötti szünetekben a pályát rendszeresen hómunkások árasztották el, hogy legalább a fontosabb vonalakat láthatóvá tegyék. Preston Dennard, a Packers elkapója állítólag úgy jutott ki aznap a stadionhoz, hogy számára a szomszédai ásták ki a Lambeau Fieldhez vezető utat. Hozzátette, hogy aznap az elkapó útvonalak különösen nagy szolgálatot tettek számukra. Ugyanis csakis azok alapján sejtették, honnan jöhet a labda, mivel a sűrű hóesésben gyakran nem vették észre a játékszert.

A bejegyzés trackback címe:

https://nflhistory.blog.hu/api/trackback/id/tr165136324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Packers Oldal (törölt) 2013.05.17. 05:10:32

Hihetetlen a fiúk küzdése!Itt megnézhetitek a teljes meccset és még 42db másik packers meccset.
www.packersoldal.hu/index/1985_12_01_green_bay_packers_tampa_bay_buccaneers_snow_bowl/0-158
süti beállítások módosítása