NFL-sztorik a múltból

A világ legjobb sportjának felejthetetlen pillanatai. Játékok, meccsek, történetek az NFL 1920 óta íródó históriájából.

Facebook

Kérések, javaslatok

Ha volna olyan NFL-sztori, amelyről szívesen olvasnál, dobd be az ötleted a kommentek közé.

LXX. Az NFL nehézfiúi

2013.07.03. 19:31 kothoga

A futballjátékosok nem puhány legények. A játék keménysége okán ez korántsem meglepő, hiszen ebben a sportágban igenis szükség van kellő mennyiségű agresszióra. Vannak azonban olyanok, akik a bennük dúló haragot, frusztrációt vagy fájdalmat nem pusztán a pályán vezetik le. Mint Aaron Hernandez esetében is láthatjuk, csak idő kérdése, hogy ők tudatosan vagy véletlenül mikor lépnek, sodródnak a bűn útjára. A mai írásban azokat a játékosokat vesszük célba, akik aktív vagy már visszavonult játékosként a legsúlyosabb bűntényeket követték el.

aaron-hernandez-tattoos.jpgÚgy tűnik, Hernandez karrierje befejeződött

Kivel is kezdhetnénk mással ezt a sort, mint O.J. Simpsonnal? A Buffalo Bills egykori klasszis futóját 1994-ben  vádolták meg azzal, hogy megölte a feleségét és az asszony szeretőjét. Az eset iránti érdeklődést jól jellemzi, hogy amikor a rendőrök Simpson autóját üldözték, arról az egyik tévétársaság élőben tudósított. Egy évvel később - az egyértelmű bizonyítékok ellenére - ugyan nem nyilvánították bűnösnek a kettős gyilkosságban, ám 2007-ben utolérte Simpsont a végzete. Néhány társával egy Las Vegas-i kaszinó termét rámolták ki, amelyet követően fegyveres rablás, emberrablás, erőszak és bűnszövetkezet vádjával állították őt bíróság elé. Simpson jelenleg is tölti 33 éves büntetését, amelyből legkorábban 2017-ben engedhetik feltételesen szabadlábra.

oj-simpson.jpgO.J. Simpson végül oda került, ahová való

Rae Carruth, a Carolina Panthers egykori elkapója egészen kegyetlen módon végzett a terhes barátnőjével. Az utcán az autójával megállásra kényszerítette a nyolcadik hónapban lévő hölgyet, majd egy barátja - Carruth megbízására - odahajtott és öt lövést adott le az áldozatra. Az orvosok a gyermek életét meg tudták menteni, ám az édesanya egy hónappal a bűntény után meghalt. Carruth jelenleg is tölti 24 éves börtönbüntetését, amelyből legkorábban 2018-ban szabadulhat.

rae carruth.jpgCarruth még aktív korában

Robert Rozier, a St. Louis Cardinals korábbi játékosa már futballkarrierje során is számos apróbb bűncselekményt követett el. A nagy durranást azonban későbbre tartogatta. Roziernek egy titkos társaságba, a Szeretet Templomába való belépéséhez egy "gonosz fehér" áldozatot kellett bemutatnia a rend vezetői számára. A vélhetően beteg elméjű ex-futballista nagy igyekezetében hét fehér embert is megölt, amelyért 1986-ban letartóztatták. A sorozatgyilkosságért csupán 10 évet ült, mivel hajlandó volt a titkos szervezet ellen vallani. Később tanúvédelmi programban vett részt, ám ezután pénzügyi visszaéléseket bizonyítottak rá. Visszaesőként elítélték, és jelenleg egy kaliforniai börtönben tölti legalább 25 éves büntetését.

obert-rozier.jpgRozier rendelésre gyilkolt

Darryl Henley, a Los Angeles Rams egykori cornerbackje ugyan nem ölt embert, de mindez nem sokon múlott. Az egykori védőt kokainkereskedelem vádjával tartóztatták le, ám nem tetszett neki az ügyet vezető bíró. Ennek érdekében bérgyilkossal akarta őt eltenni láb alól, amely szándéka idő előtt kiderült. Henleyre így egészen súlyos büntetést mértek, és 41 évig egy hűvös cellában merenghet az élet értelmén.

darryl henley.jpgHenley szerencsére nem jutott el a gyilkolásig

Tommy Kane, a Seattle Seahawks korábbi elkapója sem kedvelte a finom megoldásokat. 2003-ban éppen válófélben volt a feleségétől, amikor az asszony azért ment a házához, mert Kane korábban öngyilkosságot kísérelt meg. A válás részleteiről beszélgetve Kane hirtelen megőrült, feleségét a hajánál fogba kiráncigálta a konyhába, ott a nő fejét arccal többször a kőhöz csaptat, végül egy késsel nyakon szúrta az áldozatot. A vádlottat a bíróság emberölés vádjával 18 éves börtönbüntetésre ítélte.

kane_tommy.jpgKane mentális zavaroktól szenvedett

Lawrence Phillips NFL-beli pályafutása alatt három csapatban szerepelt futóként, ám mindenhol gondjai voltak az indulatai kezelésével. 2005-ben az autójával nekihajtott három tinédzsernek, akikkel korábban vitába keveredett. A nyomozás során kiderült, hogy Phillips egy alkalommal már a saját barátnőjét is addig fojtogatta, amíg a nő elvesztette az eszméletét. Ezen kívül fegyveres támadás bűntettét is rá tudták bizonyítani. Az ex-futó jelenleg egy kaliforniai börtönben hűsöl, és legkorábban 2032-ben szabadulhat.

lawrence-phillips.jpgPhillips az élő fába is belekötött

És végezetül két eset, amely a magyar szurkolók számára is ismerős lehet. A 34. Super Bowl utáni partin történt eseményeket talán a mai napig nem tudta senki úgy rekonstruálni, ahogy az valójában lezajlott. Ami tény, az atlantai éjszakában Ray Lewis, a Baltimore Ravens idén télen visszavonult linebackere két haverja kíséretében szóváltásba került, majd dulakodásba kezdett egy másik társasággal, akik közül két személyt halálra szúrtak. A zavaros ügyben, amelyben a mai napig senkit nem ítéltek el, Lewis egyéves próbaidőt kapott, amiért hamis vallomással hátráltatta a bíróság munkáját. Az ex-védő a két áldozat családjával peren kívül állapodott meg.

ray lewis.jpgLewisról valószínűleg sosem tudjuk meg az igazságot

Michael Vick sztorijáról ugyancsak nem kell sokat beszélni. Esetében nem is annyira nehézfiúról, mint inkább egy éretlen, a hírnévvel megbirkózni nem képes, ugyanakkor könyörtelen idiótáról beszélhetünk. Az Atlanta Falcons korábbi sztárját 2004-ben fogták el tiltott kutyaviadalok szervezése miatt, amelyek során számtalan ebet kínoztak és öltek meg. Az irányító ennek következtében majdnem két évet börtönben töltött, ám képes volt visszatérni a ligába. A 2001-es draft első választottja jelenleg a Philadelphia Eagles játékosa.

michael_vick.jpgNehéz elfelejteni, mit tett Vick néhány éve

A bejegyzés trackback címe:

https://nflhistory.blog.hu/api/trackback/id/tr45389806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása