NFL-sztorik a múltból

A világ legjobb sportjának felejthetetlen pillanatai. Játékok, meccsek, történetek az NFL 1920 óta íródó históriájából.

Facebook

Kérések, javaslatok

Ha volna olyan NFL-sztori, amelyről szívesen olvasnál, dobd be az ötleted a kommentek közé.

XXX: Hasselbeck és a nagy mellény esete

2013.04.20. 11:35 kothoga

'Ne igyál előre a medve bőrére!', tartja a szólás. Matt Hasselbeck, a Seattle Seahawks korábbi irányítója minden bizonnyal hiányzott az iskolából, amikor ezt az anyagot vették. Máskülönben nehéz magyarázatot adni arra, amit a derék karmester 2004. január 4-én a Lambeau Fielden művelt.

matt hasselbeck.jpgMatt Hasselbeck a Seahawks mezében

Aznap rendezték a NFC wild card-körös találkozóját, ahol a Green Bay Packers fogadta a nyugati parti együttest. Az alapszakaszban mindkét alakulat 10-6-os mérleggel zárt. Amíg ez a Packers számára biztosította a csoportgyőzelmet és legalább egy hazai meccset a rájátszásban, addig a Seahawks a St. Louis Rams mögött csak wild card-pozíciót ért el. A két együttes az alapszakasz ötödik játéknapján már megütközött egymással a Lambeau Fielden, ahol a Sajtfejűek 35-13-ra tángálták el a Seattle-t.

Eljött hát a visszavágás ideje, amit a Seahawks véresen komolyan vett. A találkozó pikantériáját jelentette, hogy Hasselbeck korábban éppen a Packersnél volt backup Brett Favre mögött, míg a vendégek főedzője, Mike Holmgren ugyancsak Green Bayből tette át a székhelyét Seattle-be. Azonban az érintettek csöppet sem foglalkoztak a szép emlékekkel, hanem a győzelem reményében tértek vissza korábbi csapatuk stadionjába.

mike holmgren.jpgMike Holmgren a 31. Super Bowlon még a Packerst vezette bajnoki címre

A meccs valóban egészen másképp alakult, mint a korábbi ütközet. Bár a félidőben a Packers 13-6-os vezetését mutatta az eredményjelző, a záró 15 perc előtt - Shaun Alexander két futott touchdownjával - már 20-13-ra a vendégek vezettek. A záró felvonásban a hazai futó, Ahman Green is beköszönt kétszer, amit az utolsó percben Alexander egyyardos futással egalizált (27-27). A hátralévő időben a hazaiak még mezőnygól-távolságba jutottak, ám Ryan Longwell 47 yardról elvétette az irányt, így jöhetett a hosszabbítás.

A szokásos forgatókönyvnek megfelelően a csapatkapitányok a pálya közepére sétáltak, hogy a pénzfeldobással eldöntsék, ki kapja az első hordás jogát. Mivel az érme a Seahawks számára kedvezően fogott talajt, így a zebrák, bár nyilvánvaló volt a válasz, Hasselbeckhez fordultak. Az irányító fölényes mosollyal közölte, hogy a labdát akarják és pontot fognak szerezni. Az aréna felhördült a nagyképű kijelentésen, az amerikai kommentátorok pedig nevetve konstatálták Hasselbeck magabiztosságát.

Az első birtoklásból sem a Seahawks, sem a Packers nem tudott mit kezdeni, így két puntot láthattak a szurkolók. Aztán a hirtelen halál ötödik percében a karmája utolérte Hasselbecket. A vendégek a félpálya közelében 3.&10 előtt álltak. A hazai blitz miatt az irányító gyors passzra kényszerült, így kevésbé tudta felmérni a védők pozícióit. A bal oldalvonal melletti elkapóját vette célba, de az átadás nem jutott el az csapattárshoz. A hazai cornerback, Al Harris ugyanis jól számította ki Hasselbeck gondolatait, valamint a labda ívét, és nagyszerű mozdulattal megszerezte a játékszert.

al harris.jpgA Packers korábbi kiváló cornere, Al Harris

Amint a kezében tudta a labdát, Harris máris ünnepelt, hiszen esélyük sem volt a vendégeknek arra, hogy megállítsák. Néhány pillanat múlva hivatalossá is vált, hogy a visszahordott touchdownnal a Packers nyerte az ütközetet, így ők jutottak a divíziós körbe, ahol az Eagles ellen aztán az ő szezonjuk is befejeződött. Az eladott labda után a kamera azonnal Hasselbecket mutatta, aki láthatóan erősen bánta a nagy mellénnyel tett korábbi kijelentését.

A meccset eldöntő játék

Bár a győztes touchdownpassz végül az ő nevéhez fűződött, talán arra gondolt, hogy milyen jó lett volna figyelni az iskolában, amikor az 'Akkor válaszolj, ha kérdeznek!' szólást vették.

A bejegyzés trackback címe:

https://nflhistory.blog.hu/api/trackback/id/tr535236143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seahawks 2013.04.21. 08:50:58

emléxem rá, én is fogtam a fejem....
süti beállítások módosítása